e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

Ana Sayfa > Baruh Halevi Aşlag (Rabaş) > Kabala Kütüphanesi > Notlar > Kendine-Sevmek ve Yaradan Sevgisi

Kendine-Sevmek ve Yaradan Sevgisi

Not 410

Mayıs 1980

Kendini sevmek ve Yaradan sevgisi vardır ve başkalarını sevme olan bir orta vardır. Başkalarına olan sevgimiz sayesinde Yaradan sevgisine ulaşırız. Kabalist Akiva’nın “Komşunu kendin gibi sev, Tora’nın büyük bir kuraldır” dediği şeyin anlamı budur.

Yaşlı Hillel’in, ona “Bana tüm Tora’yı tek ayak üzerinde öğret” diyen inancı olmayan birine dediği gibi.  Ona dedi ki, “Nefret ettiğin şeyi dostuna yapma. Ve gerisini, git çalış.” Bu böyledir, çünkü Yaradan sevgisine, başkalarını sevmek aracılığıyla geliriz ve o zaman, Tora’nın tamamı ve bütün bilgelik kişinin kalbindedir

Şöyle yazılmıştır, “Yaradan İsrail’e dedi ki, ‘Emin olun, tüm bilgelik ve tüm Tora kolaydır. Benden korkan ve Tora’nın sözlerini yerine getiren herkesin, tüm bilgelik ve tüm Tora yüreğindedir” (Midrash Rabbah, VeZot HaBracha kısmına atıfta bulunduğu, “On Sefirot’un İncelenmesine Giriş”). Korkuyla ilgili olarak, Sulam’da [Zohar Üzerine Merdiven yorumu], Yaradan’a ihsan etmek istediği sevgi davranışı olduğu için Yaradan’a ihsan edememe korkusudur.

Bu nedenle, Yaradan’a seven kişi ihsan etmek ister ve buna “O’na bağlanmak” Dvekut [yapışma] denir. Bununla Yaradan ona Tora ve bilgelik aktarır. Bundan sonra ona tek ayak üzerinde öğretir, yani başkalarını sevmekle Yaradan’a sevgi derecesine ulaşacak ve sonra Tora ve bilgelikle ödüllendirilecektir.

Kişi Yaradan’ın Tora’sıyla yani Yaradan’ın ağzından Tora ile ödüllendirildiğinde,  tamamlandığını, içinde eksiklik olmadığını görür.

“Sina”, Sinaa [nefret] dünya uluslarına indi. Bu, Tora’nın işaretidir.

“Senin eline ruhumu emanet edeyim”

Isru Hag [tatil / bayramdan sonra], [İbranice] “çevir” kelimesinden gelir. Avotim [kalın], Baal HaSulam’ın sözleriyle Aviut [kalınlık] anlamına gelir. “Sunak”, Malkut’un Malkut’u anlamına gelen Malkut’tur. Yani, kişi tam kurtuluş için dua etmelidir ki bu, Malkut’un Malkut’tur.

Çoğun duası, çoğunluk için demektir.  “Şükür” çoğunluk için dua edebilen bir kişiye şükürdür.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
19 - 0,083