e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

Ana Sayfa > Baruh Halevi Aşlag (Rabaş) > Kabala Kütüphanesi > Notlar > Yenika [emme / emzirme] Hakkında

Yenika [emme / emzirme] Hakkında

Not 233

İki şeyi ayırt etmeliyiz: Yenika’da [emzirme] bebek, emzirenin rızası olmadan ememez. Başka bir deyişle, emziren kişi bunu yapmayı kabul etmelidir. Bu, yiyeceğin zaten hazırlandığı ancak kişinin onları elde etmesi gereken yemekten farklıdır. Tersine emzirmeyle, altta olan besinini çıkarır.

Üsttekinin alt olanın emmesine yardımcı olması gerekiyorsa, bu alttakinde bir eksiklik olarak kabul edilir. Alttakinin yiyeceğini çıkarması gerekse de kesinlikle üsttekinin rızasına ihtiyacı vardır. Aksi halde, onun iradesi dışında, bu Yenikayla ilgili söz konusu değildir.

Fakat önceden hazırlanmış yiyeceklerle, bebeğin onları verenin farkında olmadan, hatta verenin rızası olmadan alması mümkündür. Bu, verenin farkında olmadan emmenin imkânsız olduğu emzirmeden farklıdır. Daha doğrusu tüm emzirmesi verenle birliktedir. Onun yiyeceği, yanında veren olmadığında, artık yiyecek olarak kabul edilmez.

Yenika’da aşağıdakileri idrak etmeliyiz:

1) Bolluk daima verenle birlikte gelir. Bolluğun alındığı sırada veren orada durmuyorsa, bu Yenika sayılmaz, çünkü anne olmadan çocuk emziremez. Ancak geri kalan yiyeceklere gelince, yiyecek sahibi yiyeceğin yanında dursa bile onları almak mümkündür.

2) Besinler anne sütünde olmasına rağmen, ortaya çıkışı bolluğun alınmasıyla birlikte gelir. Bu, sütü alan bebek olmadan sütanneden çıkarsa, bu artık emzirme sayılmaz anlamına gelir. Daha ziyade, emzirme bebeğin emmesiyle birlikte sütün dışarıya doğru açığa çıktığı zamandır.

3) Bolluk bir akışta dökülmez, damlar, yani aralıklarla gelir ki böylece bebek her emmek istediğinde, sütanneden bir akışta değil damlalarda döküldüğü için bir kez daha dışarıya doğru çekilmelidir. Başka bir deyişle, süt bebeğin tarafında bir arzu olduğunda çekilir fakat kısa süre sonra durur ve yeni doğan her seferinde baştan başlamak zorundadır.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
19 - 0,095