e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

166- Edinimdeki Farkına Varış

Duydum

İki farkına varış vardır: (1) Dünyaların yukarıdan aşağıya doğru ve (2) aşağıdan yukarıya doğru kademeli açılışı.

İlk farkındalık “Yaradan yarattı ve gerçekleştirdi”. Bu, Yaradan’ın bize çalışma için bir yer hazırladığı anlamına gelir.

İkinci farkındalık: Bizler aşağıdan yukarıya doğru uğraşmaya ve örtmeye başlayıncadır. Bununla birlikte, derecenin tamamlanmasına ulaşmadan önce, bir şeyi kesin olarak bilemeyiz. Buna, “öğrenmek önce, anlamak sonradır,” denir.

Ekmek yemeye başlayan küçük bir çocuk henüz bilgiye sahip değildir, yalnızca ekmeği bilir. Ve büyümeye başladığında, gözümüze göründüğü şekliyle ekmeğe bu biçimi veren bir nedenin olduğunu anlamaya başlar: Beyaz, yumuşak, lezzetli, vb.

Sonra ekmeğin fırından çıkarıldıktan sonraki şeklini kavrar; ekmek çok yumuşak ve çok sıcaktır, yemeye uygun değildir: Havanın ekmeği serinletip kuruttuğu, sofraya getirilmeye uygun hale getiren, işlem eksiktir.

Fakat daha sonra araştırmalarına devam etmeye başlar ve ekmeğin başka bir şeklini fırına yerleştirilmeden önceki halini görür. Benzer bir şekle sahip olmalarına rağmen, büyük farklılıklar olduğunu da görünür. Nitekim fırının ısısı ekmeğin daha büyük ve katı olmasını sağlar ve üstü kabuklanır. Daha önce, beyazdı ve şimdi farklı bir renktedir. Ve o incelemeye koyulduğunda, ekmeğin fırına yerleştirilmeden önceki şeklini ve ağırlığını muhafaza ettiğini görür.

Buğdayın alınıp toprağa ekilmesi durumuna kadar bu böyle devam eder. O zamana kadar sadece bu ekmekten, yani bu dünyada mevcut olan ekmeğe indirgenmiş halinden alabilir. Ama daha sonra buna nasıl ekleneceğini de anlar.

Benzer şekilde, maneviyatta da, ilk önce aşağıdan yukarıya doğru alması gerekir ve bu süreçte sadece alabilir ve ekleyemez. Ancak daha sonra, ikinci durumda ekleyebilir de.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
19 - 0,080