Kabala İlmi kişinin yaratılışı ve realitenin içinde kendi yerini ve yaratılış doğasını araştırmanın metodudur. Doğal bilimlerde dünyamızı keşfetmek için, fizik, kimya, biyoloji gibi bilimleri kullanırız. Ancak doğal bilimler sadece beş duyumuzla algıladığımız fiziksel dünyayı çalışır. İçinde yaşadığımız dünyayı bütünüyle anlamak için, kişinin ayrıca kendi iç hisleri ve içsel dünyasında yaşadıklarını keşf edebileceği ve anlayabileceği bir araştırma metoduna da ihtiyacı vardır.
Orijinleri binlerce yıl öncesine dayanan bu ilim, Adem Peyagmber döneminde gelir ve insanoğluyla ilk tanışması binlerce yıl önce Mezopotamya’da, Babil dönemine denk gelmektedir. Bugün bile sadece çok az bir grup insan bu ilmin ne olduğunu bilmektedir ve binlerce yıldır da gizli bir ilim olarak kalmıştır.
Kabala adı altında da binlerce yıldır insanoğluna bir çok farklı şey anlatılmıştır ve bu yüzden Kabala ilminin ne olduğu dışında, bir çok şey kabala ilmi altında insanlara söylenmiştir.
Bu yüzden burada gerçek bir tanımlama yapmakta fayda var ki Kabala ilminin tam olarak ne olduğunu bilelim. Kabala İlminin Özü adlı makalede Baal HaSulam Kabala ilmini şöyle tanımlamaktadır: Bu ilim; sebep ve sonuç ilişkisi yoluyla, sabit ve belirlenmiş kanunları kullanarak, yukarıdan aşağı sarkan ve “Yaradan’ın doğasının, bu dünyadaki varlıklara ifşası” olarak tanımlanan tek ve yüce bir amaçta, birbirinin içine girmiş bir kökler silsilesinden ne daha fazlası ne de azıdır.
Basit anlamıyla, tüm yaratılışı kapsayan ve dahil eden ve içindeki her şeyi yöneten bir Yaratan var. Buna tüm doğanın kanunları da dahil olmak üzere, örneğin yer çekimi veya elektrik ve hala insanoğlunun keşf edemediği ve algılayamadığı doğa fenomenleri de dahildir.
Kabala ilmi yaratılışın yapısının bilgeliğini ve doğanın kanunlarını ve bizi etkileyen fenomenleri içeren bir ilimdir. Bu ilmi çalışarak kişi realitenin işleyiş mekanizmasını algılayabilmeyei geliştirir ve yaratılışın amacı olan, kişinin tüm realiteyi edinerek üst bir bilinç ile her şeyi dahil eden doğanın kanununu, bu dünyada yaşarken, edinmesini sağlar.