Zohar derki güzel bir hayat yaşamak için, egoizmimizin üzerine çıkmayı bu dünyada yaşarken öğrenmemiz ve Yaradan’ın doğasını edinmemiz lazım, sevgi ve ihsan etmek. Birbirimizi sevmeyi öğrendiğimiz zaman, daha yüce bir var oluş seviyesine yükseliriz ve Yaradan’a benzeriz. Zohar’ın gizemini anlatan bu etkileyici filmi mutlaka izleyin.
2. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki Zohar kitabında ve hatta efsanelerinde anlatılan her şey KHB (Keter, Hohma, Bina), HGT (Hesed, Gevura, Tiferet), NHYM (Netzah, Hod, Yesod, Malhut) olarak adlandırılan On Sefirot’un çeşitleri ve bunların devşirimleridir. Tıpkı konuşulan dilin 22 harfin değişimlerinin her nesneyi ve kavramı, ayrıca kavramları ve kavramların değişimlerini deşifre etmek için yeterli olması gibi, On Sefirot da Cennetin kitabındaki tüm bilgeliği ifşa etmek için yeterlidir. Ancak kişinin ihtiyatlı olmasını gerektiren ve kitaptaki kelimeleri çalışırken aşmaması gereken üç sınır vardır.
1. Bu girişte basit görünen konulara açıklık getirmek istiyorum: Herkesin el yordamıyla anlamaya çalıştığı ve açıklığa kavuşturma çabasında bir hayli mürekkep tüketilen konular… Ancak bunlarla ilgili somut ve yeterli bir bilgiye de ulaşamadık. İşte sorular: 1. Özümüz nedir? 2. Sadece küçük bağlantıları olduğumuz bu uzun gerçeklik zincirindeki yerimiz nedir?
Manevi dünyada var olabilmek için, ruhun nitelikleri Yaradan’ın niteliklerine eşit olmalıdır. Bunun olabilmesi için, ruh sevgi ve ihsan etme niteliğini geliştirmelidir. O yüzden kendisini ıslah etmemiş bir ruha gitmesi söylenir, fiziksel dünyanın algısına, fiziksel bir bedende yeniden doğmaya, büyümeye ve kendi başına ayakta durmaya ki hangi yolu seçeceğine karar versin.
Sürecin sonunda, ruhlar Kabalistlerin “ıslahın sonu” olarak bahsettiği, manevi bütünlüğün en yüksek seviyesine erişirler. Manevi edinimi olmayanlara, Zohar her kişi tarafından farklı algılanabilecek ve yorumlanabilecek bir alegoriler ve efsaneler koleksiyonu gibi bir anlama gelir. Fakat manevi edinim sahipleri için örneğin Kabalistler için, Zohar kişinin daha derin ve yüksek algı ve hissiyatı keşfetmek için yerine getirdiği içsel aksiyonlar için pratik bir rehberdir. 2) Zohar Kim İçindir ?