2011 yılında, bu sorular dünyanın bir çok yerinde milyonlarca insanın kalbindeydi. Sosyal adelet hepimizin etrafında birleşebilceği bir talep oldu. Hepimiz kendimizi güvende hissedebileceğimiz, komşularımıza güvenebileceğimiz ve çocuklarımızın geleceğini garanti altına alabileceğimiz bir toplum özlemindeyiz. Böyle bir toplumda herkes herkesin karşılıklı sorumluluk duygusuyla iyiliğini düşünürse toplumsal refah artar. Tüm zorluklara rağmen biz değişimin mümkün ve bunun içinde bir yol bulabileceğimize inanıyoruz. Bu yüzden elinizde tuttuğunuz bu kitap olumlu ve iyimser bir kitap.
Karşılıklı bağımlılık ve küreselleşme dünyanın bir parçasında olan bir şeyin diğer tüm parçalarını da etkileyeceği anlamına gelir. Bunun sonucu olarak, başka parçalar hala hastayken bir parçanın iyileştirilmesi bu parçayı da tekrar hasta edeceği için, küresel krizlerin çözümü tüm dünyayı kapsamak zorundadır. Yeni Ekonominin Yararları: küresel krizleri ortak sorumluluk yolu ile çözmek, ortak geleceğimize duyulan endişe nedeni ile yazılmıştır. Amacı bugünün ekonomik kargaşasına, bu kargaşanın nedenlerine, bunun nasıl çözüleceğine ve beklenebilecek sonuçlarına olan anlayışımızı geliştirmektir. Yeni ekonominin yolu yeni vergi düzenlemeleri, para basmak veya geçmişteki iyileştirme yollarının hiçbirinden geçmez. Aksine, çözüm herkesin birbirini ortak güvence ile desteklediği bir toplumda yatar. Bu birbirine duyarlı ve düşünceli bir toplumsal çevre ve karşılıklı olarak birbirimize bağımlı olmamız nedeni ile herkesin birlikte yükselip birlikte düşeceği anlayışıni yaratır.
Gelişimin tüm önceki aşamalarındaki egoyu terk etmeliyim. Dönüş noktası, çatallaşma noktası, ayrılma, kriz, bugün üzerlerine gideceklerimiz bizleri gerçekten, egomuzu “kıracağımız” ve aşağıda bırakacağımız gerçeğine yönlendirirler. İnsanlık, büyük bir problem ile yüzleşiyor: Ulaştığımız o çok büyük egoyu hissediyor, onunla hayal kırıklığına uğruyor ve onu terk ediyor çünkü buna mecbur bırakıldık. Bu, “kötülüğün tanınması” safhası olarak adlandırılır. Bunun üzerine gitmeliyiz.
Bu kitapta, Profesör Michael Laitman ve Profesör Anatoly Ulianov bir seri karşılıklı konuşma ile eğitime ufuk açıcı bir yaklaşımla ışık tutmaktalar. Rekabet içinde olmamak, sosyal bir çevre içinde yetiştirilmek, akranların eşitliği, karşılıksız verenlerin ödüllendirilmesi, sürekli değişen grup ve öğretmen yapısı, bu kitap içindeki yeni kavramlardan sadece birkaç tanesidir. 21. inci yüzyılda daha iyi bir anne-baba, daha iyi bir öğretmen ve daha iyi bir insan olmak isteyen herkesin bu kitabı okuması mutlaka gerekli.”
Büyük keşif şudur ki çocukları yetiştirmek, tamamen oyunlardan, onlarla oynamaktan, onlarla küçük yetişkinlermiş gibi ilişki kurmaktan ve tüm önemli kararları birlikte almaktan ibarettir. Çocuklara dostluk ve diğer insanların iyiliğini düşünmek gibi olumlu şeyleri öğretmekle, nasıl otomatik olarak günlük hayatınızın diğer alanlarını da etkilediğinizi görünce şaşıracaksınız. Herhangi bir sayfayı açın ve orada, çocukların yaşamlarına ait her alana dair düşünceleri sorgulatan sözler bulacaksınız: ebeveyn – çocuk ilişkileri, dostluklar ve sürtüşmeler, okullar nasıl tasarlanır ve nasıl işler konusunda açık, net bir tablo. Bu kitap, her yerdeki tüm çocukların mutluluğunu amaç edinerek, çocukların nasıl yetiştirileceğine dair taze bir bakış açısı sunuyor.