Zohar üzerine Sulam [Merdiven] Yorumu, Pekudei, Madde 821
İlk saray, Yesod de Malhut (Heichal [saray] Malhut olarak adlandırılır) olan “Safir Tuğla”dır.
“Yiğit bir kadın” Atzilut’un Malhut’udur. “Fahişe bir kadın” Tuma’anın [safsızlık] Malhut’udur.
O zaman, İsrail fahişe bir kadına yapıştı ve Yaradan Hosea’ya, İsrail’in neye yapıştığını bilmek amacıyla fahişe bir kadın almasını söyledi. Bu Hohma’nın yukarıdan aşağıya doğru uzantısı olarak kabul edilir.
Safir tuğlanın sarayı söylenilenlerin ilkidir, “Ve onlar İsrail Tanrısını gördüler”, çünkü Malhut’ta görme meselesi var. Sarayın kapısında duran saraya atanan kimseye Tahariel denir. Eğer ruh, bir kişinin bu dünyadan ayrılışından sonra, layık ise bu atama kişinin içeri girmesine izin verir. Ruh değersizse, Sitra Ahra’nın ataması onu Tuma’nın saraylarına sokar ve on iki ay hapis cezasına çarptırılır.
Ayrıca, Keduşa’ya [kutsallık] atanan kimse, eğer o, bir “çoğun duası” ise, duayı içeriye, oradaki tüm duaların Yesod adı verilen “Sonsuza Kadar Yaşayan Erdemli Kişi”nin başına bir taç haline gelene kadar alıkonulduğu yere sokar.
Eğer o bir bireyin duası ise, eğer “hoş” ise içeri girmesine izin verir. Değilse, onu dışarıda reddeder ve dünyada rehberlik eden aşağıdaki gökyüzünün altında durur. Atanan Sahadiel orada durur ve tüm diskalifiye edilmiş duaları alır ve bir kişi tövbe edene kadar onları gizler.
Eğer kişi tövbe edip, iyi bir dua ederse, atanan kimse diskalifiye edilmiş duayı alır ve onu iyi duaya yükseltir, onlar bir araya gelirler ve Kutsal Kral’ın önüne gelirler. Bazen eğer bir kişi Sitra Ahra’yı takip ediyorsa, Sitra Ahra’nın ataması duayı alır ve Yaradan’ın önünde insanın şikayetlerinden bahseder ve ona iftira eder.
O sarayın kapısının üstünde, Yaradan’ın anahtarın yargılarından kazıp çıkardığı bir açıklık var. Günde üç kez açılır, yani üç çizgi orada parlar ve kapı kapanmaz.
Kilitli olmayan gözyaşı kapıları dışında herkesin girmek için iznine ihtiyacı vardır. Bu dua yükseldiğinde, adı Yerahmiel olan Ofan denilen bir melek dua yoluyla yukarıya bağlanan duayı alır.