e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

Ester 4.Bölüm

1 Mordekay olup bitenleri öğrenince giysilerini yırtıp çula sarındı ve kentin ortasına giderek yüksek sesle ve acı acı bağırdı;

2 Kral kapısının önüne kadar geldi; çünkü kral kapısından içeri çul giymiş kimse giremezdi.

3 Kralın emrinin ve buyruğunun ulaştığı her ilde Yahudiler arasında büyük bir yas, oruç, ağlama ve feryat vardı; birçokları çul ve kül içinde yatıyordu.

4 Ester’in hizmetçileriyle odacıları gelip durumu ona anlattılar; kraliçe çok üzüldü; Mordekay’ı giydirmek ve çulunu üzerinden almak için giysiler gönderdi, ama Mordekay bunları kabul etmedi.

5 Bunun üzerine Ester, kralın kendisine eşlik etmekle görevlendirdiği oda görevlilerinden Hathak’ı çağırttı ve onu Mordekay’a gidip bunun ne olduğunu ve nedenini öğrenmesi için görevlendirdi.

6 Bunun üzerine Hathak Mordekay’ın yanına, kral kapısının önündeki kentin geniş yerine gitti.

7 Mordekay başına gelen her şeyi ve Haman’ın Yahudiler’i yok etmek için kralın hazinesine ödemeyi vaat ettiği paranın tam miktarını ona anlattı.

8 Ayrıca onları yok etmek için Şuşan’da verilen emrin kopyasını Ester’e göstermesi, ona bildirmesi ve krala gidip halkı için yalvarıp yakarması için onu görevlendirmesi için ona verdi.

9 Hathak gelip Mordekay’ın sözlerini Ester’e anlattı.

10 Bunun üzerine Ester Hathak’la konuşup Mordekay’a bir mesaj iletti:

11 ”Kralın bütün görevlileri ve kralın eyaletlerinde yaşayanlar bilirler ki, erkek ya da kadın, kim çağrılmadan kralın huzuruna çıkarsa, kralın yaşaması için altın asayı uzatacağı kişi dışında, öldürülmesi için tek bir yasa vardır; ama ben otuz gündür kralın huzuruna çıkmaya çağrılmadım.

12 Mordekay’a Ester’in sözlerini anlattılar.

13 Bunun üzerine Mordekay Ester’e şu karşılığı vermelerini buyurdu: “Bütün Yahudiler’den daha çok kralın sarayından kaçabileceğini sanma.

14 Çünkü şu anda tümüyle sükunetini korursan, Yahudiler’e başka bir yerden yardım ve kurtuluş gelecek, ama sen ve babanın evi yok olacaksınız; ve böyle bir zaman için kraliyet mülküne gelip gelmediğini kim bilebilir?

15 Bunun üzerine Ester Mordekay’a yanıt vermelerini buyurdu:

16 “Git, Şuşan’da bulunan bütün Yahudiler’i topla, benim için oruç tut, üç gün gece gündüz ne bir şey ye, ne de iç; ben ve kızlarım da aynı şekilde oruç tutacağız.

17 Böylece Mordekay yoluna gitti ve Ester’in kendisine söylediği her şeyi yaptı.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
19 - 0,142