e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

Toplumun Amacı 2

Makale No 1, Bölüm 2, 1984

İnsan, eylemin kendine yarar sağlayacağını görmediği “kendini sevmek” denen bir algı ile yaratıldığından, en küçük bir hareketi yapmak için bile bir motivasyonu yoktur. Ve kendini iptal etmeden, Yaradan’la bütünleşme yani form eşitliğine ulaşması mümkün değildir.

Ve bu doğamıza zıt olduğundan, büyük bir güç oluşturacak bir gruba ihtiyacımız var, böylece insanın yaratılma amacının gerçekleşmesini engelleyen ‘kötü eğilim’ olarak adlandırılan alma arzusunu iptal edebiliriz.

Bu nedenle, grup, bu amacı başarmaları gerektiğine oy birliğiyle hemfikir olan bireylerden oluşmalıdır. O zaman, herkes herkese entegre olduğundan, her biri kendine karşı mücadele edebilecek tek bir büyük güç haline gelir. Bu nedenle, her biri amaca ulaşmak için büyük bir arzu oluşturur.

Birbirine entegre olmak için, herkes kendini, diğerlerinin önünde iptal etmelidir. Bu, her birinin dostlarının hatalarını değil, erdemlerini görmesiyle başarılabilir. Fakat dostlarından biraz daha yüksek olduğunu düşünen kişi, artık onlarla birleşemez.

Ayrıca, toplantı sırasında, niyeti kaybetmemek için ciddi kalmak önemlidir, çünkü bir araya gelme amaçları budur. Ve kişi, yüce bir şey olan alçakgönüllülükle yürümek için, ciddi değilmiş gibi görünmeye alışık olmalıdır. Fakat gerçekte, onların kalplerinde bir ateş yanar.

Ancak, toplantı sırasında kişi, toplantının amacını bozan sözleri dinlemekten ve eylemleri izlemekten sakınmalıdır ki böyle yaparak Yaradan’la bütünlüğe ulaşırlar. Bütünlüğe ilişkin olarak, “Matan Tora” (Yaradan’ın ifşası) makalesine bakınız.

Fakat kişi, dostlarıyla birlikte olmadığı zaman, kalbindeki niyeti göstermemek ve diğer herkes gibi görünmek en iyisidir. “Efendin, Tanrı’nla alçakgönüllülükle yürü” sözlerinin anlamı budur. Bununla ilgili daha yüce yorumlar olsa da basit bir açıklama da büyük bir şeydir.

Bu nedenle, birleşen dostlar arasında eşitlik olması iyidir, böylece kişi, diğeri önünde kendini iptal edebilir. Ve ciddiyetsizlik her şeyi mahvettiğinden, toplum içinde ciddiyetsizliğe izin verilmemeli ve dikkatli olunmalıdır. Fakat yukarıda bahsettiğimiz gibi, bu içsel bir mesele olmalıdır.

Ancak orada bu toplumdan olmayan biri varsa, hiçbir ciddiyet gösterilmemeli, henüz gelmiş bu kişiyle eşitlik sağlanmalıdır. Diğer bir deyişle, ciddi konulardan bahsetmekten sakınılmalı, sadece “davetsiz misafir” denen, henüz gelmiş kişiye uygun olan şeylerden bahsedilmelidir.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
19 - 0,080