e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

Ana Sayfa > Yehuda Halevi Aşlag (Baal HaSulam) > Kabala Kütüphanesi > Şamati (Duydum) Makaleleri > 23- Siz Yaradan’ı Sevenler, Günahtan Nefret Edin

23- Siz Yaradan’ı Sevenler, Günahtan Nefret Edin

2 Haziran 1931´de duydum.

Ayette: “Siz Yaradan´ı sevenler, kötülükten nefret edin; O aziz Ruhlarını korur; onları hainlerin elinden kurtarır.” Bunun yorumu, kişinin sadece Yaradan´ı sevmesi ve O´na bağlanmayı istemesinin yeterli olmadığı; kişinin ayrıca günahtan da nefret etmesi gerektiğidir.

Günahtan nefret etme meselesi günah diye adlandırılan alma arzusundan nefret etmeyi ifade eder. Ve kişi bundan kurtulmak için becerisi olmadığını görür ama aynı zamanda bu duruma rıza göstermek de istemez. Günahın neden olduğu kayıplarını hisseder ve ayrıca tek başına bu kötülüğü iptal edecek durumda olmadığı gerçekliğini de görür, çünkü doğal bir güç olan bu alma arzusu Yaradan tarafından insanların içine işlenmiştir.

Bundan dolayı bu ayet bize insanın ne yapabileceğini söyler; günahtan nefret etmesini. Böylelikle Yaradan onu günahtan kurtaracaktır, yazıldığı üzere: “O aziz Ruhlarını korur.” Peki, bu koruma nasıl olur? “Onları günahkârın elinden kurtarır.” Bu durumda o artık başarılı bir kişidir, çünkü artık Yaradan ile küçücük bile olsa bir teması vardır.

Aslında günah hala varlığını devam ettirir ve Partzuf´un Ahorayim´i (arka taraf) olarak hizmet verir. Ancak bu kişinin içtenlikle günahtan nefret etmesi yoluyla günah, Ahoraim formuna ıslah olur.

Nefret koşulu gelir, çünkü Kişi Yaradan ile bir olmayı edinmek istediğinde, dostlar ile arasında belli bir hareket tarzı vardır. Eğer iki kişi de dostunun nefret ettiği şeyden nefret etmeyi ve dostunun sevdiği şeyi sevmeyi gerçekleştirirlerse onlar hiçbir zaman düşmeyecek ebedi bir bağa gelirler.

Dolayısıyla Yaradan ihsan etmeyi sevdiğinden, yaratılanlar de sadece vermeyi arzulamaya alışmalılar. Yaradan alıcı olmaktan da nefret eder, çünkü O, mutlak bir bütündür ve hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Bu nedenle kişide kendisi için almaktan nefret etmelidir.
Tüm bu söylenenlerden çıkan sonuç, kişinin alma arzusundan tamamıyla nefret etmesi gerektiğidir. Zira dünyadaki tüm kötülükler kendisi için alma arzusunun sonucudur. Ve kişi nefret aracılığı ile bunu ıslah eder ve kutsallığa teslim olur.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
19 - 0,076