e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

Modern Zamanlar

Bizim Neslimiz

Bizim zamanımızda, dünyamıza manen olgun ruhlar geldiğinden, dini eğitim kişilerin manen gelişmesinde fayda sağlamamaktadır. İnsan niyetini arzusuna eşleştirmek zorundadır. Doğru manevi çalışma kişinin kendisi için olan bencil niyetini özgecil koşula çevirmesine yardımcı olur. Bu ancak bir perdeyle mümkündür (Masah) ve kişi perdesi vasıtasıyla kendisine yönelik olan arzusunu Yaradan’a yönlendirebilir.

Bencilliğin düzeltilmesi safhasına “Yaradan’ın kanunlarının uygulanması” denir. İnsanın özellikle arzuları vardır ki bunları kullanarak niyeti değiştirebilsin ve “Yaradan’a yönlendirebilsin.” Bu arzular aslında kişiye ait değildir, ancak bir perde sahibi olduktan sonra kişiye ait olabilir.

Bu arzular yenidir; manevi doğaları vardır yani Yaradan’ın varlığından mutluluk duyarlar. Bu arzular perde sahibi olan bir kişi içerisinde bencil olarak büyür. Bu arzulara “Klipot” (Kabuklar) ya da “kirli arzular” denir. Bu safhaya gelen bir kişi dünyevi arzuları olan, zenginlik, ün/itibar, güç isteklerini aşmıştır ve manevi zevkler peşindedir.

613 tane kirli arzu vardır. Bunlar insanın içinde doğar ve ıslah etmesi en kolaydan en zora doğru çeşitleri vardır. Kişi sadece kendi için alma koşuluna (Klipa) karşı perde edinirse, o zaman “Yaradan’a yönelik bir niyet” Keduşa (kutsallık) edinmiş olur. O zaman kişinin ıslah olan bir arzusu manevi bir “ışık” alabilir, Yaradan’ı hissedebilir ve Yaradan’la form eşitliği edinir.

Arzuların ıslahı Yaradan’ın kanunlarını yerine getirmek olarak bilinir. Alınan manevi ışık Yaradan’ın algılanmasıdır ve aslında bu Tora’ya tekabül eder.

Fiziksel olarak yapılan hareketlerin elbette manevi çalışmada yapılanlardakilerden farklı olduğunu görüyoruz. Elbette kişinin manen (içinde/içsel) yaptığı çalışma kişinin fiziksel (dini) vecibelerini yerine getirmesini iptal etmez. Zira maneviyatı edinmiş bir kişi hem bu dünyada hem de manevi dünyada aynı anda yaşar ve her iki koşulu kendi içinde yerine getirebilir.

Dolayısıyla, fiziksel olarak yerine getirilen dini hareketler ve kanunlar manevi dünyada hiç bir etki yapmaz. Bu yüzden şöyle yazar: “Bir emri niyetsiz yapmak, ruhsuz bir beden gibidir” manen ölü. Bir emir manevi tekabül yerine getirilmeden yapılırsa, uygulanmış olarak kabul edilmez. Bir insanın elleri olmayabilir ama hala “manevi ellerine” tekabül eden manevi emirleri yerine getirebilir, yani manevi arzularını.

Ruhumuza beden tabirini kullanırız, “Partsuf”. 613 parçadan oluşmaktadır, biyolojik bedenimizin nitelikleri gibi. Manevi bedenin 613 parçasının her bir tanesi bir arzuya tekabül eder. Partsuf iki ana bölümden ibarettir yani 2 tür arzu: her hangi bir kısıtlama olmadan ihsan etme arzularına ve kendi zevki için almaya yönelik olmayıp her hangi bir sınırlama olmadan kendisi için alma arzularına.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
18 - 0,084