Tel-Aviv, 9 Mart 1953
“Çalışmamızın tamamı mantık üstü inanç içindeyse, neden bilgi olan Hohma’yı (bilgelik) çekmeliyiz?” diye sordu. “Eğer neslin erdemlileri bilme safhasında olmasaydı, İsrail’in tamamı mantık üstü inanç yoluyla çalışamazdı.” diye cevapladı. Özellikle neslin erdemlileri, Hohma’nın aydınlatmasını uzattığında, onun Daat’ı [mantık / bilgi] İsrail’in tamamında aydınlatır.
Bu, bir kişi gibidir. Eğer beyni ne istediğini anlar ve bilirse, organlar çalışır ve beyne hiç ihtiyaç duymazlar. Aksine, el ve bacak ve organların geri kalanı çalışır ve yapmaları gerekeni yapar.
Hiçbir mantıklı kişi, elinin ve bacağının beyinleri olsaydı, çalışmalarının daha iyi olacağını sorgulamayı veya söylemeyi düşünmez. Aksine, beyin organları değiştirmez çünkü organlar, beynin yüceliğine göre değerlendirilir. Bu, beyin yüce bir akılsa, tüm organlar ondan sonra adlandırılır ve yüce organlar olarak kabul edilir anlamına gelir.
Burada da aynı şekildedir: Eğer halk, hali hazırda bilgiyle ödüllendirilmiş gerçek bir erdemliye bağlı kalırsa, inançla hareket edebilir ve tam bir memnuniyet duyar ve herhangi bir bilgiye ihtiyaç duymaz.