e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

Ana Sayfa > Baruh Halevi Aşlag (Rabaş) > Kabala Kütüphanesi > Notlar > 729. Bu Dünya İnsan Tarafından Kutsallaştırılmıştır

729. Bu Dünya İnsan Tarafından Kutsallaştırılmıştır

Gerçek anlamına göre, bu dünyanın tüm meseleleri bedensel meselelerdir ve insanın eksiklikleridir, topraktan toz olmaktır. Kim ki, dindar olmak isterse, zevklerden elinden geldiğince uzak durmadıkça ve hayatta kalması için zorunlu olanlar hariç zevk almadıkça dindar olamaz ve o zaman dindar olur, kötülükten uzaklaşır ve bu eylemle iyi kalır çünkü bu sadece yaşamak için bir zorunluluktur.

Kabala’nın yoluna göre, eylemlerin kendileri iyiliğe ve üstün ıslaha dönüşür. Ve kişi bu yüksek arzuyu hazırladığı için, kişinin kendi ihtiyacı ve zevki için kullandığı bu dünyanın maddeleri kutsallaşır.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
19 - 0,105