e-posta ile Paylaş

GÖNDER

Kabala İlmi, dünyadaki tüm ilimleri kapsar.
Baal HaSulam “Özgürlük”
“Bu ilim, gizliliğin sonunda çocuklara bile ifşa olacaktır.”
Baal HaSulam “Kabala Öğretisi ve Özü”
Son neslin günleri yaklaştığında, çocuklar bile, kurtuluşu ve sonu bilip, bu ilmin sırlarını bulacaklardır.
Sulam’ın Önsözü ile Zohar Kitabı
“Ben’i arayanlar, Ben’i bulacaklar” ve yazdığı gibi , “Aradım ve bulamadım, buna inanmayın.”
Baal HaSulam “On Sefirot Çalışmasına Giriş”
MENÜ

KABALA KÜTÜPHANESİ

226. Yazılı Tora ve Sözlü Tora – 2

3 Mişpatim, 2 Şubat 1943, Tel-Aviv’de duydum

Yazılı Tora, yukarıdan bir uyanış olarak kabul edilir ve Sözlü Tora, aşağıdan bir uyanış olarak kabul edilir. İkisi birlikte, “Altı yıl çalışacak ve yedinci yılda özgür kalacak,” şeklinde kabul edilir. Çalışma meselesi tam olarak direncin olduğu yerle ilgilidir ve bu, He’elem [İbranice: gizleme] kelimesinden türeyen Alma [Aramice: dünya] olarak adlandırılır. O zaman, gizleme süresince direnç vardır ve o zaman çalışma için alan vardır. Bilgelerimizin şu sözlerinin sırrı budur: “Dünya 6.000 yıl var olur ve biri yıkılır,” yani gizleme yıkılacaktır ve o zaman artık çalışma olmayacaktır. Bunun yerine Yaradan, çalışabilmemiz için ona kanatlar, yani örtüler yapar.

Telif Hakkı © 1996 - 2015 Bnei Baruh. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede sunulan tüm materyal, Bnei Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından dünyanın ıslahı ve hayatın iyileştirilmesi amacı ile sunulmaktadır.
Bu nedenle, içeriği değiştirilmediği ve kaynağına gönderme yapıldığı takdirde, tüm materyalin kullanımına ve dağıtımına izin verilmiştir.
19 - 0,160